בשנים האחרונות פורחת ומשגשגת מגמת התיירות הקולינרית בישראל. תיירות קולינרית היא תיירות בעקבות הטעמים והניחוחות המאפיינים את התרבות המקומית. בעולם מסעות קולינריים הם אינם דבר חדש והם פופולאריים במדינות רבות כמו צרפת, איטליה, ארצות המזרח הרחוק ועוד. בארץ, רק לאחרונה החלו אנשים לגלות את נפלאות הקולינריה הארצישראלית, וגם תושבי המדינה החלו לטייל בארץ בעקבות מסעדות, שווקים, דוכני אוכל, יקבים, מבשלות בירה, מאפיות וכדומה.
מסע קולינרי ברחבי ארץ ישראל יגלול בפנינו מגוון עשיר של טעמים וסגנונות בישול, המשתנים מעדה לעדה ומאזור גיאוגרפי אחד לאחר. כל מסע קולינרי בארץ ינדוד בין חומוסיות לסושיות, בין מסעדת בשרים למסעדות צמחוניות, בין משקים עממיים ומחלבות צאן קטנות, בין יקבי בוטיק למבשלות בירה, בין שווקים ססגוניים לפאבים אפלים, בין מאפיות יוקרה למאפיות משפחתיות, בין מסעדות עממיות למהודרות. אולם אין ספק שהאופציה שתהיה חביבה על כולם, לא משנה באיזה גיל ומאיזה מוצא, היא מסעדת בשרים.
מי מכם שלא התנסה במסעות קולינריים בעקבות מסעדות בשרים בוודאי חושב לעצמו: "מה כל כך מיוחד במסעדת בשרים? ומה בעצם ההבדל בין מסעדת בשרים אחת למסעדת בשרים אחרת, הרי כולן למעשה מגישות את אותו התפריט, פחות או יותר?". אך האמת היא שלכל מסעדת בשרים יש את הסיפור הייחודי שלה ואת האווירה הייחודית שמאפיינת אותה. לכל מסעדת בשרים יש היסטוריה, יש עובדות ויש מעשיות ואגדות שמלוות אותה לאורך כל שנות פעילותה. ביקור בכל מסעדת בשרים מאפשר להכיר את התרבויות השונות, הסיפורים הייחודיים והאנשים יוצאי הדופן שמאחורי הסירים. מלבד החוויה הגסטרונומית המענגת, כל מסעדת בשרים מציעה גם חוויה תרבותית מעשירה ובלתי נשכחת.
בדיוק בגלל סיבות אלו ביקור במסעדת בשרים בתל-אביב אף פעם לא יהיה דומה לביקור במסעדת בשרים באבו גוש, וביקור במסעדת בשרים יוקרתית בראש פינה אף פעם לא ישתווה לביקור במסעדת בשרים אותנטית בנצרת. כל מסעדת בשרים מציעה אמנם תפריט דומה, הכולל מבחר סוגי בשרים על האש, סלטים, צ'יפס, חומוס וקינוחים למיניהם, אולם לכל מסעדת בשרים יש את מסורת הבישול והתיבול הייחודית לה. כך למשל: ישנה מסעדת בשרים בנוסח המטבח התורכי, מסעדת בשרים על טהרת המטבח הלבנוני, מסעדת בשרים בנוסח סורי, בנוסח רומני ועוד.
בניגוד למסעדות אחרות, מסעדת בשרים אפשר למצוא בכל מקום בארץ: מקריית שמונה שבצפון, דרך אבו גוש שבאזור ירושלים ועד לאילת שבדרום. המשמעות היא שכל אחד מאיתנו, לא משנה היכן הוא גר, יכול ליהנות מחוויה אותנטית ובלתי נשכחת בכל זמן שירצה. אפשר לנצל את סופי השבוע או את תקופת החגים למסעות קולינריים אחר מסעדות בשרים במקומות מרוחקים, ואפשר סתם לאכול ארוחת צהריים במסעדת בשרים. היתרון הגדול הוא, שמסעדת בשרים מתאימה לבילוי משפחתי, לבילוי זוגי או למפגש עסקי. כל אחד ובכל גיל יוכל ליהנות מהתפריט העשיר והמשביע ומהאווירה המיוחדת שמאפיינת את המקום.